ВМРО: Грижата за децата трябва да е основен национален приоритет!Отглеждане

...
 ВМРО: Грижата за децата трябва да е основен национален приоритет!Отглеждане
Коментари Харесай

ВМРО: Грижата за децата трябва да е основен национален приоритет!

 _2024 izbori_v013

 

Вътрешна македонска революционна организация: Грижата за децата би трябвало да е главен народен приоритет!

Отглеждане на здрави деца в образовани фамилии, подпомагани отдържавата с фокус качествено и конкурентно учебно образование

 

През миналите три седмици на предизборната акция чуваме единствено това, което вълнува политиците, и нищо от това, което е значимо за хората. Вътрешна македонска революционна организация показа своя проект за промени с съответни ограничения в региона на стопанската система, земеделието, външната политика и Северна Македония, опазване на здравето. Другите партии ни занимаваха със себе си. Кой с кого щял да се коалира и кой щял да бъде министър председател, кой кого назначил и прочие.

 

Докато тече тази безумна акция от Българска академия на науките излязоха с извънредно тревожни данни. 40% от България е демографска пустиня, а хората се тъпчат в огромните градове. Почти половината от територията на страната, изключително в пограничните региони, е изоставена. Всичко това се вижда и с просто око, обезлюдените села, празните къщи и неналичието на вероятност.

 

Сигналът на учените обаче не се вижда от политиците. Не се вижда, тъй като не им е значим. Тук би трябвало да се работи, а освен да се краде и дели власт.

 

Трябва сложна районна, здравна, икономическа, земеделска политика, която да избави загиващата ни страна. Трябва народен консенсус по тези въпроси.

 

В деня на детето би трябвало да си дадем ясно сметка каква България оставаме на децата си. Нужни са незабавни ограничения, СЕГА!

 

Ето какво предлага Вътрешна македонска революционна организация:

Държавата да дава дълготрайни ипотечни заеми за закупуване на първо жилище на млади фамилии против ниска рента, с гратисен интервал сред 5-10 години, а тези покупко-продажби да са освободени от ДДС;

Образование 

нарастване в пъти на стипендиите на учениците за триумф и отлични постижения; целеви стипендии за надарени възпитаници в размер най-малко на две минимални работни заплати месечно.

Социална политика 

държавната еднократна помощ за раждане на дете да бъде увеличена от 300 лева на 10 000 лева за майките, които употребяват отпуск и получават обезщетение за бременност и развъждане на дете.

Обезщетението за развъждане на дете (втора година) да се равнява най-малко на две минимални работни заплати, а не както е в този момент – 780 лева.;

Всяка майка, която получава обезщетение за бременност, раждане и развъждане на дете до двегодишна възраст да получава безвъзмездна карта за градския превоз за времето, в което отглежда детето.

Здравни ограничения

Задължителен прелиминарен скрининг за бременните жени;

Разширяване на обсега на Феталната морфология. Да се прави три пъти по време на бременността. Целта е да се раждат по - здрави деца и по този начин да се облекчи здравната система;

Феталната морфология да се покрива на 100% от бюджета на НЗОК. При установена високорискова бременност НЗОК да покрива последващите проучвания и лекуване на 100%.

Това са единствено част от ограниченията, които могат да се ползват. Това са част значимите публични въпроси, а не непрекъснатите кавги.

 

Длъжни сме да осигурим бъдеще за нашите деца и те би трябвало да са в центъра на всяка политика!

 

Длъжни сме най-малко по тази тематика да сме единни. Длъжни сме да покажем единение и мощ!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР